dinsdag 7 februari 2012

Gonna take a ride on a big jet plane...

Nog 20 kalenderbriefjes scheuren en ik stap samen met Tine het vliegtuig op richting Kaapstad, Zuid-Afrika. We vertrekken hiervoor om 16.50 uur in Zaventem. Dankzij een tussenstop van 3 uur en 30 min. in Londen, zullen we dus zo'n 16 uur en 40 minuten onderweg zijn naar onze nieuwe woonplaats van de komende drie maanden. Dinsdag 28 februari, om 10.30 uur komen we aan in Kaapstad en zullen we naar onze verblijfplaats in Blouberg worden gebracht. Dit is een buitenwijk van Kaapstad met één van de mooiste stranden in de buurt, hebben we ons laten vertellen. Het is een badplaats waar veel kite-, wind- en golfsurfers komen trainen. 


Naast surfboys checken, zullen we er vanaf 5 maart ook aan de slag gaan in de basisschool Blouberg Ridge Primary (http://www.brps.wcape.school.za/index.htm). Dit doen we in een roulatiesysteem van telkens drie weken doorheen de drie jongste klassen. Het 1ste, 2de en 3de leerjaar van hier dus. Het is een school met meer dan 1000 leerlingen, in iedere klas gemiddeld 30 leerlingen. We zullen ons dus onmiddellijk sterk moeten opstellen, als we die grote klassen te baas willen zijn. Les geven doen we in het Engels, ook dat wordt een uitdaging! 


Onze verblijfplaats is op zo'n twintig minuutjes fietsen van onze school, maar ook gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. We kunnen dus ook eens lekker lui doen, oef! We verblijven hier bij een jonge Duitse kerel, "kotmadam Philipp". Hij verhuurt kamers aan buitenlanders die er stage lopen of studeren. Knappe internationale kotgenoten? Alleszins worden we wakker tussen de mooie Duitse klanken! (en zo niet, zorg ik daar zelf wel voor, Tine!) Ook de foto's van ons kot zien er veelbelovend uit. Zeker een kijkje nemen op http://www.facebook.com/studentenunterkunft, en niet te groen worden van jaloezie aub! ;-) Ik kan alvast niet meer wachten om te vertrekken! Maar eerst bouwen we samen nog een feestje. Wees welkom op vrijdag 24 februari in het cafégedeelte van Manu voor een dansje te placeren op de plaatjes van DJ Touchez!


Zo, dit was even een vooruitblik op onze stage in Zuid-Afrika. Hoe het er effectief aan toe zal gaan, kan je hier lezen vanaf 28 februari.


ps: Voeg mij alvast toe op skype (steffi.kestemont)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten