donderdag 10 mei 2012

Life begins at the end of your comfort zone.

Tussenin het schoolwerk van een leerkracht, het schoolwerk van een HUB student en genieten van de laatste weken Zuid-Afrika vind ik toch even een momentje om jullie weer up to date te brengen. Het lange weekend van 1 mei is alweer even gepasseerd, maar het verdient toch zeker een blogbericht. Dat waren immers vijf dagen om nog eens ten volle van onze omgeving hier te genieten.

Op zaterdag trokken we naar Old Biskuit Mill in Woodstock om op de koppen te lopen van Neighboursgood Market. Een zeer populair marktje voor toeristen in een iets minder goed verzorgd gedeelte van Kaapstad. Maar het marktje op zich was top. Ze hadden eten, mensen en muziek van over de hele wereld. Ze hadden zelfs Belgische wafels! Of ze even lekker waren als the real deal hebben we niet geprobeerd. 
We zijn voorlopig nog steeds studenten in het hartje van Brussel, dus nog genoeg kansen in België om daarvan te smullen!  







Zondag moesten we al vroeg in Kaapstad zijn. We ondernamen die dag namelijk opnieuw de poging om richting Cape Point te trekken, het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Op onze weg lagen de haven van Hout Bay, de mooiste weg van Zuid uitgehakt die gehakt uit rotsen is met steile klippen boven de zee,de Chapman’s Peak, Simon's Town voor een bezoek aan de pinguïns, Kaap de Goeie Hoop en uiteindelijk Cape Point, meest zuidwestelijke punt van Afrika. Hoewel het een echte Kaapse winterdag was, hebben we toch veel mooie dingen zien en ten volle genoten! Check it out: http://www.youtube.com/watch?v=nmx-tBm7cZw&feature=youtu.be
Zicht op Hout Bay vanop de Chapman's Peak
Chapman's Peak
Simon's Town - Boulders Beach
Simon's Town - Boulders Beach
Kaap de Goede Hoop
Cape Point 
Terugweg...

Maandag kwamen Mrs. Barichievy en Mrs. Weddel, a.k.a Cheryn en Sandy, ons ophalen voor een dagje shoppen in China Town. Dit zijn twee topdames en ancien leerkrachten bij ons op school die ons eens hun shopparadijs wouden voorstellen. Voor ons waren het eerder 25 Wibra, Zeeman en Actionachtige winkels gevuld met Chineesjes. Niet bepaald waar wij onze kleren zouden gaan halen dus. Maar het dolle gezelschap hun shopwoede zorgde toch voor een leuke dag. Op deze regenachtige winterdag konden we toch niet veel anders doen (oké, behalve taken maken voor de HUB)

Dinsdag een dag waar we al een tijdje naar uitkeken: safaridag! Want je kan Zuid-Afrika niet verlaten zonder the big five te hebben gezien. Deze zogenaamde big five bestaat uit de olifant, de leeuw, de buffel, de neushoorn en het jachtluipaard. Maar naast deze wilde beesten kregen we ook zebra's, giraffen, krokodillen, nijlpaarden, wrattenzwijntjes, cheetahs en (nog maar eens) struisvogels te zien. We startten de dag in stijl met een fancy ontbijt, de eerste ontbijtkoeken die we in Zuid-Afrika tegen kwamen, vers fruitsap en een goed glaasje van de plaatselijke schuimwijn. Het safaripark lag namelijk middenin de wijnstreken, meer dan eens werd er ons die dag een glaasje sparkling wine aangeboden. Daar zeiden wij natuurlijk geen neen tegen!











Terugweg...
Vermoeid na dit weekend begonnen we aan onze korte schoolweek. Na een paar frisse dagen, die de mensen hier als pure winter omschreven en enorm warm gekleed rond liepen, zijn de zonnige dagen terug begonnen! En dat wanneer wij in een warm klaslokaal moeten zitten, typisch! We besloten vorig weekend dus nog eens lekker lui in de zon te zitten. Maar met mijn superpowers, kon ik toch even een bezoekje brengen aan het ledenfeest, beter gekend als het onderonsje, om nog eens een stevig feestje te placeren. Iedereen bedankt voor het korte, maar toffe seizoen! Aan mijn miniemen jongens: ik ben superfier op jullie eerste plaats! Die piramidelopen en krachtoefeningen lijken nu opeens niet zo nutteloos meer he? ;-)

Het verdere weekend gebruikte ik 
om verbeteringen en werkjes in orde te brengen. Er zat immers sinds enige tijd weer een volle vijf dagen schoolweek aan te komen. Maar ook die vliegt weer enorm snel voorbij met mijn lieverdjes in de klas. Nog één week mag ik hun miss Steffi zijn en dan komt de terugkeer naar België plots akelig dichtbij! Onze collega-leerkrachten lijken dit ook ten volle te beseffen, want ze reserverven ons alvast de komende weekends voor nog enkele uitstapjes met hen te doen. En ook worden er hier thuis al afscheids-braaien gepland! Whaaaa! We zijn hier nog maar pas!




Morgen nog een schooldagje en dan is het weekend er alweer. Vliegen de weken van een leerkracht in België ook zo snel? I hope so, want de kriebels om volgend jaar aan de slag te gaan zijn er na deze drie maand zeker wel!

Groetjes uit het winterse Cape Town!
 

Winter in Cape Town

Geen opmerkingen:

Een reactie posten